Feixisme persistent

Feixisme persistent

Alba Sidera

Radiografia de la Itàlia de Matteo Salvini
Amb textos de Ferran Casas i Jordi Borràs
 

Gènere  No-ficció /  Periodistes

Pàgines 288

Mides 14 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-17611-30-9

Col·lecció Periodistes

Compra el llibre 19,90 €

Ebook

ISBN 978-84-17611-31-6

Compra l'ebook 9,99 €

Feixisme persistent

Alba Sidera

Radiografia de la Itàlia de Matteo Salvini
Amb textos de Ferran Casas i Jordi Borràs
 

«Feixisme persistent és un llibre imprescindible, únic i de gran actualitat, que dignifica l’ofici de periodista». —Jordi Borràs

Feixisme persistent és un treball periodístic exigent, fruit d’anys d’investigació sobre el terreny, que ofereix totes les eines per entendre l’ascens de l’extrema dreta a Itàlia, situant-la dins del marc europeu i en paral·lel amb l’auge a l’estat espanyol.

El llibre combina relats en primera persona —com les peripècies del viatge amb el fotoperiodista Jordi Borràs al poble natal de Mussolini, Predappio— amb anàlisis i cròniques que retraten amb precisió la Itàlia que ha permès que emergís amb força la figura de Matteo Salvini: des del blanqueig del feixisme de l’era de Berlusconi fins a la responsabilitat del centreesquerra, la col·laboració del Moviment 5 Estrelles, el fenomen CasaPound, el terrorisme nazifeixista i el paper dels mitjans de comunicació.

Alba Sidera presenta un text de lectura ineludible davant l’augment global dels discursos d’odi contra les minories, la xenofòbia i el revisionisme històric.