Josep Lluís Micó

Josep Lluís Micó

Com a catedràtic de Periodisme de la Universitat Ramon Llull i degà de Blanquerna Comunicació i Relacions Internacionals, Josep Lluís Micó (la Font de la Figuera, 1974) practica a les aules, amb col·legues i alumnes, el periodisme que exerceix en mitjans de comunicació com La Vanguardia o RNE-Ràdio 4, basat en tecnologies, gèneres i formats com el nou reporterisme, la investigació i la visualització de dades, la gamificació, la intel·ligència artificial o l’aprenentatge automàtic.

Ha participat en projectes de recerca amb gegants digitals com Google o Meta, i ha obtingut premis i reconeixements arreu, tant d’assaig com d’articulisme. Ha publicat una vintena llarga de llibres.

Amb La profunditat de les butxaques, tanca una trilogia de periodisme literari —publicada a Saldonar— que va començar amb Química orgànica, centrada en els conflictes dels adults, i que va continuar amb Titulars i reserves, en què els adolescents i els joves són els protagonistes. Ara situa el focus sobre les persones grans.

Més a donarSal

Més a Actualitat