Contra Valls

Contra Valls

Noël Mamère
Patrick Farbiaz

Pròleg de Josep Ramoneda

Gènere  No-ficció

Pàgines 176

Mides 14 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-17611-07-1

Compra el llibre 17,00 €

Ebook

ISBN 978-84-17611-11-8

Compra l'ebook 9,99 €

Contra Valls

Noël Mamère
Patrick Farbiaz

Pròleg de Josep Ramoneda

La història d’un aventurer que vol regnar a Barcelona

Molta gent es pregunta per què Manuel Valls vol ser l’alcalde de Barcelona, ell, que el 2016 volia arribar a ser el president de la República Francesa.

Rebutjat pels socialistes i l’esquerra, humiliat per Emmanuel Macron, abandonat pels qui eren els seus «amics», no li queda cap espai polític a França.

Ara busca un nou terreny de joc per donar sortida a les seves orientacions polítiques, ignorades massivament pels francesos: bonapartisme, liberalisme, autoritarisme i suport a l’Estat-nació «únic i indivisible».

Noël Mamère i Patrick Farbiaz analitzen a Contra Valls, amb tot el rigor, la trajectòria ideològica i política de l’ex-primer ministre francès, i expliquen amb detall les claus d’allò que anomenen el «mètode Valls».

Per a aquesta edició, els autors han escrit expressament dos capítols finals en què s’interroguen sobre les raons d’un exili i donen les pautes per entendre quins interessos serveix el nou inquilí del carrer París de Barcelona.

Josep Ramoneda:

"L’aventura espanyola de Valls és una conseqüència del seu fracàs francès. I dic aventura espanyola —i no catalana— per dues raons: perquè el propòsit de Valls és utilitzar la plataforma de Barcelona per fer-se un lloc a tot Espanya, de la mà de Ciutadans; i perquè el seu projecte és en clau espanyola: fer la feina que, segons ell, per deixadesa, les elits catalanes no han estat capaces d’afrontar, és a dir, alliberar-les dels independentistes i dels comuns".

"Si Valls no hagués fracassat a França, avui no seria aquí. I per això és interessant resseguir el que va passar Pirineus amunt perquè una carrera laboriosament construïda durant trenta anys tingui un final tan abrupte i una fugida tan inesperada. I això és el que fan Noël Mamère i Patrick Farbiaz, dos militants ecologistes francesos de llarga trajectòria, el primer d’ells diputat durant vint anys a l’Assemblea Nacional per Els Verds, que no només han seguit la seva trajectòria sinó que han viscut la confrontació política amb ell".

Més llibres de Noël Mamère
Patrick Farbiaz