Fotografia

Francesc Gil-Lluch

Hola, Manuel Valls

'Contra Valls', de Noël Mamère i Patrick Farbiaz, amb pròleg de Josep Ramoneda, explica la història d’un aventurer que vol regnar a Barcelona

Falten poques setmanes perquè sapiguem qui ocuparà l’alcaldia de Barcelona i tot sembla indicar que la lluita fins al 26 de maig serà renyida.

Entre les candidatures que s’hi presenten, a molta gent li ha cridat l’atenció el desembarcament de Manuel Valls, l’antic primer ministre francès, ara vestit amb la banda taronja que l’acredita com el candidat dels cercles econòmics més influents de la capital catalana. Un aventurer que vol regnar a Barcelona, o que com a mínim hi vol fer parada.

Se’n parla molt, i encara més que se’n parlarà. És per això que, per orientar-nos, ens serà molt útil llegir amb tota l'atenció el llibre Contra Valls, de Noël Mamère i Patrick Farbiaz, en traducció de Judith Escales, un estudi crític, contundent i rigorós sobre els fonaments ideològics i polítics de l’actual inquilí del carrer París de Barcelona. És imprescindible, crec, el pròleg de Josep Ramoneda, que aporta perspectives insòlites.

Els autors són dos polítics, activistes i periodistes de llarga trajectòria i sòlid prestigi a França, que han volgut escriure un capítol final i un epíleg expressament per a aquesta edició amb la idea d’explicar el camí de Valls des que va abandonar la política francesa de manera abrupta fins que es va decidir a provar sort a Barcelona.

Estic convençut que aquest llibre ens ajudarà, a tots plegats, a conèixer més a fons Manuel Valls. A entendre què és allò que els autors anomenen el «mètode Valls», el manual d'instruccions que prefigura els moviments de la seva campanya.

Contra Valls

Contra Valls

Noël Mamère
Patrick Farbiaz

No-ficció