Patrick Farbiaz analitza a Betevé la trajectòria política de Valls i la seva arribada a Barcelona per ser alcalde

Patrick Farbiaz és entrevistat a Betevé per parlar del llibre Contra Valls, i declara: "Manuel Valls és un oportunista brutal"

Pots veure el vídeo aquí


El polític francès Noël Mamère i l’activista ecologista Patrick Farbiaz han publicat el llibre Contra Valls (Saldonar). És un treball exhaustiu que repassa la trajectòria política de l’ex-primer ministre francès i la seva arribada a Barcelona.

Un dels dos autors, Patrick Farbiaz, ha visitat Barcelona i ha parlat amb betevé. Assegura que França té de Valls la imatge “d’algú que ha traït els seus ideals” perquè amb el temps ha anat abandonant el socialisme “i ha anat cap a la dreta”. I ho justifica amb l’autoproclamació de Valls com a candidat de les elits: “Quan ho diu, vol dir que és el candidat contra les classes populars”.

Una qüestió d’oportunisme

Sobre la candidatura de Valls com a alcaldable de Valls BCN 2019, Farbiaz creu que respon a un moviment per mantenir-se en el poder, ja que a França hi tenia poques oportunitats. “És un oportunista brutal que busca en tot moment conquerir el poder per tots els mitjans”, ha dit. A més, afegeix que “si en algun moment troba l’escletxa per fer el salt a Espanya, ho farà” i deixarà l’Ajuntament.

Demana un cordó sanitari a Valls

L’activista i periodista també ha assegurat que, per als francesos, és incomprensible que Manuel Valls es manifesti al costat de Cs, el PP i Vox a Madrid contra el socialista Pedro Sánchez. I, per això, qualifica de “risc real per a Catalunya” que Valls arribi al poder. De fet, Farbiaz ha demanat als partits d’esquerres catalans i als independentistes “un esperit de responsabilitat” perquè “en el moment oportú li diguin ‘no passaran'”.

Contra Valls

Contra Valls

Noël Mamère
Patrick Farbiaz

No-ficció