Reformular la relació entre els humans i els animals sense alliçonar

Lluís Llort publica a El Punt Avui una nota per celebrar l’aparició d’Ànimes entre les dents de Borja Duñó, un debut excel·lent de la literatura catalana en el camp de l’antiespecisme. Podeu llegir l’article aquí.


Inspirat en Orwell, en Bradbury i en altres autors que han usat la ficció per escriure sobre qüestions socials i polítiques, Ànimes entre les dents parla de veganisme sense alliçonar, però d’una manera que farà trontollar algunes de les nostres certeses.

És una obra amb àpats tensos, humor negre i aventures, que aborda un dels problemes incòmodes de la nostra civilització: l’horror al qual hem condemnat els animals.

El periodista Borja Duñó, en la seva segona novel·la, narra com la Rínxols passa l’estiu a Alosa abans de marxar a estudiar a Austràlia amb una beca.

Allà coneix tot de personatges humans i no humans amb qui no sempre li serà fàcil relacionar-se. Molts no entenen per què es nega a menjar animals, i ella, incompresa, comença a veure el viatge com una fugida.

El verí d’un escurçó complicarà les coses i la Rínxols acabarà sola, mirant de sobreviure en una natura implacable, salvatge i lluminosa.

Ànimes entre les dents

Ànimes entre les dents

Borja Duñó

General