‘Ànimes entre les dents’, literatura antiespecista de la bona en català

Aquí a sobre teniu Ànimes entre les dents de Borja Duñó, amb l’adorable porquet Pigues (li dona vida la il·lustradora Montse Galbany), que ens mira amb placidesa. A sota, un ganivet que ens fa pensar que no serà tan amable, el que trobem llegint aquesta novel·la animal, la primera mostra de literatura antiespecista en català, i de la bona.

Ja ho veureu…

A Saldonar sempre estem atents al que circula fora del nostre despatx, i és per això que no podíem deixar passar l’oportunitat que ens donava Borja Duñó de tractar, d’una manera atractiva i eloqüent, una qüestió que ja fa temps que ens ocupa les sobretaules a casa: el veganisme i el maltractament dels animals, en el context de la crisi sistèmica i mundial a què ens hem abocat per haver-nos deixat de guiar per les actituds i els valors més elementals, els que ens havien permès ser humans i viure en discreta harmonia amb el nostre entorn.

Llegint Ànimes entre les dents ens posem al dia i carreguem piles, i ens obliguem a prendre posicions i a actuar, d’una manera o altra. Borja Duñó, cap de redacció de Time Out Barcelona i autor amb Laia Beltran d’Un paradís com el nostre, s’ha preocupat de fer-nos entenedor el que de vegades no entenem, i s’ha servit de les estratègies d’autors com Orwell o Bradbury per parlar-nos de qüestions socials i mediambientals.

L’hi agraïm molt, i esperem que vosaltres, lectors, també.

Ànimes entre les dents

Ànimes entre les dents

Borja Duñó

General