Ucraïna, la guerra pel relat

Ucraïna, la guerra pel relat

Josep Gifreu

Gènere  No-ficció /  General

Pàgines 258

Mides 14 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-17611-99-6

Col·lecció General

Compra el llibre 20,00 €

Ebook

ISBN 978-84-19571-02-1

Compra l'ebook 9,99 €

Ucraïna, la guerra pel relat

Josep Gifreu

Per què Vladímir Putin va decidir envair Ucraïna el 24 de febrer de 2022? Per què va anomenar l’ofensiva «operació especial militar»? Per què es van alçar els ucraïnesos contra l’exèrcit rus, amb el president Volodímir Zelenski desafiant l’imperi agressor en mànigues de camisa? Quines històries justifiquen la mobilització militar més poderosa a Europa després de la Segona Guerra Mundial? Com es pot explicar l’acumulació d’un enorme arsenal d’odi a Rússia contra Kíiv? I què poden dir i fer els previsibles aliats de cada bàndol sobre una invasió tan inaudita?

La crònica-assaig Ucraïna, la guerra pel relat identifica, registra i documenta els actors i els episodis principals en la lluita per l’establiment de les narratives de legitimació o deslegitimació de la invasió russa d’Ucraïna. 

El teòric de la comunicació Josep Gifreu examina de forma sumària el paper del periodisme, els mitjans informatius i les xarxes socials en quatre fronts d’intervenció: el de la Rússia de Putin, el de la Ucraïna de Zelenski, el d’Occident i el de la Xina i l’heterogeni Sud Global. I dona les claus per saber per què un país es rebel·la contra la submissió i es proclama definitivament sobirà.

Més llibres de Josep Gifreu