La gramàtica del virus

La gramàtica del virus

Josep Gifreu

El periodisme i la crònica general de la pandèmia
Pròleg de Vicent Partal

Gènere  No-ficció /  General

Pàgines 328

Mides 14 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-17611-72-9

Compra el llibre 20,00 €

Ebook

ISBN 978-84-17611-73-6

Compra l'ebook 9,99 €

La gramàtica del virus

Josep Gifreu

El periodisme i la crònica general de la pandèmia
Pròleg de Vicent Partal

El periodisme no havia hagut d’enfrontar-se mai, en tota la seva història, a una crisi humana tan universal i alhora tan local com la de la Covid-19. El periodisme de qualitat, per sort, ha estat capaç d’oferir al món i de llegar a la posteritat una crònica detallada i en directe d’un any llarg de pandèmia, ha pogut explicar el gran conflicte de salut a cada comunitat del planeta.

La gramàtica del virus és un assaig necessari sobre el paper fonamental que els mitjans han tingut en la narració de l’enorme trauma sanitari i social provocat pel coronavirus. Josep Gifreu aporta una panoràmica analítica i crítica sobre la intervenció del periodisme i els mitjans de comunicació de referència mundials en la construcció simultània dels microrelats locals i del macrorelat global sobre la primera gran epidèmia de la nostra època.

«Serviran de res les lliçons d’aquesta pandèmia? N’aprendrem? Ens ajudaran a millorar aquest ofici que estimem? Jo no tinc respostes a aquestes preguntes, només puc dir que crec que les conseqü.ncies seran duradores i tindran un impacte llarg i profund en el temps». —Vicent Partal

Més llibres de Josep Gifreu