Anna Murià, viure, escriure

Anna Murià, viure, escriure

Quirze Grifell

Edició, pròleg i notes de D. Sam Abrams

Gènere  No-ficció /  General

Pàgines 222

Mides 14 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-17611-96-5

Col·lecció General

Compra el llibre 20,00 €

Ebook

ISBN 978-84-19571-00-7

Compra l'ebook 9,99 €

Anna Murià, viure, escriure

Quirze Grifell

Edició, pròleg i notes de D. Sam Abrams

Anna Murià, una clàssica moderna indiscutible, va recórrer gairebé sencer el tumultuós segle xx, i en va ser testimoni i protagonista privilegiada amb la seva fabulosa capacitat d’observació i anàlisi. Va fer contribucions eminents a tots els gèneres que va conrear, des del relat i la novel·la fins a les memòries, la crítica o la traducció literària.

Afortunadament, en els últims temps estem assistint a un autèntic «revival» d’interès per l’obra de Murià, gràcies a les noves lleves lectores desacomplexades i encuriosides, reforçades pels efectes positius del feminisme literari.

A Anna Murià, viure, escriure, Quirze Grifell recupera unes llargues converses amb l’escriptora i dona forma a un document amb un elevat valor testimonial. Amb les seves paraules, construeix un matisat retrat biogràfic que va més enllà de la crònica personal i que permet conèixer «les tres vides d’Anna Murià»: a Barcelona abans i durant la guerra; amb Agustí Bartra a l’exili i de nou a Catalunya, i finalment la que va viure en absència de la seva parella.

«Aquest llibre és una peça clau per aclarir la trajectòria vital i literària d’una de les grans figures de les lletres catalanes del segle xx». —D. Sam Abrams