‘Ultradreta’ i ‘Feixisme persistent’, dos llibres per desemmascarar l’extrema dreta

Carla Fajardo Martín fa un recull al diari Ara d’una quinzena de lectures imprescindibles per desemmascarar l’auge de l’extrema dreta a Catalunya i a Europa, que ajuden a entendre aquest fenomen, conformat per actituds quotidianes més enllà de partits i que s’escampa sovint soterrat i a alta velocitat. Hi destaca Ultradreta de Cas Mudde i Feixisme persistent d’Alba Sidera. Podeu llegir l’article aquí


“Decàleg per entendre d’on ve i on va l’onada que amenaça la democràcia” és el subtítol d’aquest llibre de l’expert en extremisme polític en l’àmbit global Cas Mudde, que identifica l’origen, les causes i les conseqüències de quatre onades de feixisme a l’Europa occidental des de la postguerra. Segons Mudde, la quarta, l’actual, que ha utilitzat diverses crisis per ressorgir, es caracteritza per la seva incorporació a l’escenari polític i per la seva naturalització.

La periodista Alba Sidera reuneix en aquest llibre la seva investigació sobre el terreny al voltant de l’auge de l’extrema dreta a Itàlia amb Matteo Salvini i la situa dins del marc europeu i amb paral·lelismes amb la situació a l’estat espanyol. Cròniques, anàlisis i experiències personals es combinen per explicar què hi ha darrere d’aquest triomf de l'extrema dreta que en els últims anys ha virat encara més cap a aquesta direcció amb la neofeixista Georgia Meloni.

Ultradreta

Ultradreta

Cas Mudde

General