Les respostes democràtiques possibles a la ultradreta

La revista de cultura L'Avenç publica una ressenya d'Ultradreta, de Cas Mudde, en el número 475, de gener del 2021


Cas Mudde (Geldrop, 1967) és un politòleg neerlandès, professor a la Universitat de Geòrgia i autor de diversos estudis sobre l'extrema dreta i els populismes europeus, com ara The Ideology of the Extreme Right, Popular Radical Right Parties in Europe i, el més recent, The Far Right Today, que ara s'ha traduït al català amb un títol escurçat.

En el prefaci a l'edició catalana, l'autor subratlla oportunitat d'aquesta traducció en el context de "l'aparició tardana", però fulminant, de la ultradreta de Vox en l'escena política espanyola.

El llibre parteix de "la integració i la normalització de la ultradreta en general, i de la dreta radical populista en particular", que va significar, ara fa quatre anys, l'accés de Donald Trump a la presidència dels Estats Units.

Mudde explora la història, la ideologia, l'organització, però també les causes i les conseqüències d'aquest auge mundial de l'extrema dreta, tot oferint una imatge complexa i perspicaç sobre un dels reptes polítics clau del moment, així com de les respostes democràtiques possibles.

Ultradreta

Ultradreta

Cas Mudde

General