Conversem amb Akash Kapur sobre Auroville i les societats utòpiques a Ona Llibres

Aviat coneixerem Akash Kapur, l’autor d’Almenys ho vas intentar.

I parlarem amb ell d’AUROVILLE, de les ciutats utòpiques, de la possibilitat de refer la societat humana, i sabrem qui són la Diane, en John, l’Auralice…

Tot això el dijous 2 de març a les 19 h a Ona Llibres (Pau Claris, 94) amb el traductor Octavi Gil Pujol i l’editor de Saldonar Francesc Gil-Lluch


De què tracta Almenys ho vas intentar?:

Som a finals dels anys seixanta, i dos amants es troben en un àrid terreny al sud de l’Índia. John Walker és l’elegant descendent d’una poderosa família estatunidenca de la costa est, i Diane Maes, una atractiva hippy belga. Hi han fet cap per construir un món nou, Auroville, una comunitat utòpica internacional que acull milers de persones. 

Llavors, com és que en John i la Diane acaben morint dues dècades més tard, el mateix dia, en un terra de formigó esquerdat en una cabanya de palla al costat d’un congost llunyà? Aquest és el misteri que Akash Kapur es proposa resoldre a Almenys ho vas intentar. La Diane i en John eren els pares de l’esposa de l’Akash, l’Auralice. 

El 2004 l’Akash i l’Auralice tornen a Auroville, on van créixer, des de Nova York, on vivien amb la família d’en John. Allà, s’enfronten als fantasmes d’aquelles morts llunyanes. A poc a poc, entenen com els tràgics destins individuals d’en John i la Diane es van creuar amb la història col·lectiva de la ciutat.

Almenys ho vas intentar

Almenys ho vas intentar

Akash Kapur

General