Nicolas Tomás, Elise Gazengel i Enric Borràs presenten ‘El gall ferit’ a la Casa Golferichs

Presentem El gall ferit el dijous 24 de febrer a les 19 h a la Casa Golferichs de Barcelona (Gran Via, 491), amb el periodista i autor Nicolas Tomás, Elise Gazengel (corresponsal de mitjans francesos) i Enric Borràs (president del Grup de Periodistes Ramon Barnils)


França, avui dia, comença a ser, tot i la proximitat, un país desconegut, en plena fractura interna a causa d’uns conflictes profunds motivats bàsicament per l’oposició territorial entre París i tota la perifèria.

Nicolas Tomás ha efectuat un viatge de més de 3.500 quilòmetres per conèixer tot el que no es veu des de la capital cosmopolita de la República, i s’interessa pels obrers deixats a l’estacada per les multinacionals que marxen a països amb mà d’obra barata, els agricultors que prenen decisions desesperades perquè no poden fer front als deutes amb els bancs, els milers de refugiats que malviuen com poden a l’infern de Calais, els negres i els magrebins que tenen tots els números de la rifa perquè la policia els aturi aleatòriament pel color de la pell o els gitanos de Perpinyà que viuen en un gueto que s’han construït ells mateixos, entre d’altres.

El gall ferit és un viatge periodístic que descobreix un país nou, i que tracta en paral·lel de respondre una pregunta: en aquest context, com ha pogut l’extrema dreta arribar tan amunt, fins al punt d’ocupar l’espai que sempre havia estat exclusiu de l’esquerra?

És un mosaic plural de la França actual, de totes les seves fractures i divisions, polítiques i econòmiques, però també socials, religioses, racials i identitàries. És el retrat d’un país ferit.

El gall ferit és el novè volum de la sèrie «Periodistes», que publiquen Saldonar i el Grup de Periodistes Ramon Barnils, per tractar amb profunditat qüestions d’actualitat amb indiscutible valor social. Han publicat també originals en la col·lecció Sònia Bagudanch, Jordi Marsal, Gemma G. Fàbrega, Lluc Salellas, Jordi Borràs, Sara González, Alba Sidera i Andreu Merino.


 

El gall ferit

El gall ferit

Nicolas Tomás

Periodistes