‘El gall ferit’ o les lluites i les esperances de la França que no surt a les fotos

El periodista Nicolas Tomás ha fet un viatge de més de 3.500 km per la perifèria de França, per conèixer amb boli i llibreta a la mà com és la vida fora del París cosmopolita. És el país dels indignats i els ignorats, el que ara aposta fermament per l’extrema dreta.

El resultat d’entrar a fons en zones amb problemes estructurals com ara Calais, la Lorena, Niça, Perpinyà, Besiers, Nantes, l’espai rural o les banlieues és El gall ferit. Com diu Enric Borràs al pròleg, “és una eina per comprendre la França actual més enllà dels tòpics i les miniatures de la torre Eiffel amb llums intermitents”.

De música de fons de tot el relat, hi plana el conflicte que es crea arran de l’ascens dels candidats radicals amb possibilitats d’assolir la presidència de la República, com Éric Zemmour o Marine Le Pen.

El gall ferit és el novè volum que publiquem a la sèrie «Periodistes»amb membres del Grup Barnils. Ja hi tenen llibre professionals de la solvència de Sònia Bagudanch, Jordi Marsal, Gemma G. Fàbrega, Lluc Salellas, Jordi Borràs, Sara González, Alba Sidera i Andreu Merino.

La primera presentació la farem el 24 de febrer a la Casa Golferichs de Barcelona. Ben aviat en tenim de programades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid i al Casal de Perpinyà a la capital de la Catalunya Nord.

Estem segurs que la lectura d’El gall ferit ens farà conèixer l’actualitat d’un país que, tot i que no el podem tenir més a prop, comença a ser un desconegut que desfà tots els tòpics que en teníem.


 

El gall ferit

El gall ferit

Nicolas Tomás

Periodistes