Trenta-tres veus busquen la brúixola catalana

El periodista Pep Martí publica Catalunya, cap on vas?, un recull d'entrevistes sobre el Procés i les sortides del conflicte. En parla Sergi Ambudio a Nació Digital


El periodista de Nació Digital Pep Martí publica Catalunya, cap on vas?editat per Saldonar, un recull de 33 entrevistes fetes al mitjà bàsicament a l'entorn del procés en el darrer any. El llibre permet seguir els mesos més trepidants del camí cap a la República des de l'estadi anterior al referèndum de l'1-O fins a la caiguda del govern de Mariano Rajoy i les primeres passes del nou executiu de Pedro Sánchez.

El llistat d'entrevistats comença amb el periodista Enric Juliana i conclou amb l'economista Miquel Puig, i inclou des de l'esquerra independentista (Antonio Baños) a la dreta unionista (Alejandro Fernández), amb els diversos matisos del mainstream sobiranista (Germà Bel, Joan Queralt, Mercè Barceló, Martí Anglada, Andreu Mas-Colell, Carme-Laura Gil o Pilar Rahola) i de l'anomenada tercera via (Antonio Franco, Josep Ramoneda, Xavier Sardà, Anton Costas o Manuel Milián Mestre).

Hi ha una mirada especial envers el paper jugat pels mitjans de comunicació (Llibert Ferri) i com ens veuen des de fora (Krystyna Schreiber, Tomás Alcoverro), sobre els efectes del procés en l'economia (Santiago Niño Becerra), les mirades que s'han generat des d'Espanya sobre la situació a Catalunya i que van de la complicitat a la crítica severa (Bea Talegón, Javier Pérez Royo o José Manuel García-Margallo).

Catalunya, cap on vas?, prologat per Ferran Casas, subdirector d'aquest diari i que aborda l'actual moment de bloqueig, inclou també reflexions dels entrevistats sobre aspectes que depassen la situació a Catalunya, que no és vista de manera aïllada. Els efectes de la crisi econòmica a Europa, l'ascens de la dreta autoritària al si mateix de la UE, l'emergència del fenomen Trump i les conseqüències del Brexit són ben presents al llarg de les converses, que situen Catalunya dins del context global.

Pep Martí (Barcelona, 1964) és llicenciat en Història Contemporània i periodista. És autor de L'heroisme de la normalitat, una història d'Amics de la Unesco de Barcelona, el primer club Unesco creat a l'estat espanyol, i de les biografies de Josep Tarradellas i Antonio Maura

Catalunya, cap on vas?

Catalunya, cap on vas?

Pep Martí

No-ficció