Qui som

Què som

Saldonar som una editorial independent que va presentar els primers llibres el Sant Jordi del 2010. Compartim amb els membres de l'associació d'editorials independents Llegir en Català totes les afinitats professionals i personals. També som d'Editors.cat

Pensem que la millor manera de defensar les paraules impreses és participant d'una cultura col·laborativa i generosa amb tots els actors de l'espai editorial –és a dir, els escriptors, els correctors, els traductors, els maquetistes, els dissenyadors, els gestors de xarxes, els impressors, els llibreters, els bibliotecaris, els distribuïdors, els editors, els prescriptors, els mitjans de comunicació i, sobretot, els lectors. 

Què publiquem

No-ficció Llibres d'assaig, de periodisme d'investigació i de periodisme literari. Els nostres autors són, entre d'altres, Nick Couldry, Robert Eaglestone, Cas Mudde, Per Nyholm, Josep Lluís Micó, Mark Engler, Paul Engler, Bernat Ruiz Domènech, Noël Mamère, Patrick Farbiaz, Pep Martí, Joan Pinyol, Joan Julibert, Andreu Pujol Mas, Jordi Panyella, Joan Serra Carné i Sara González.

En paral·lel, oferim la sèrie "Periodistes", que incorpora llibres d'investigació periodística escrits per membres del Grup Barnils, amb l'objectiu d'aprofundir en qüestions silenciades pels mitjans de comunicació, o directament maltractades. Hem publicat originals que avui són models de bones pràctiques en l'àmbit periodístic, d'autors de referència com Jordi Borràs, Alba Sidera, Sara González, Lluc Salellas, Gemma Garcia Fàbrega, Jordi Marsal o Sònia Bagudanch.

Narrativa Editem novel·les centrades en el món contemporani i amb un model de llengua actual.

Poemes A la col·lecció "Poemes" hem publicat la traducció de dos llibres de Milo De Angelis, Tema de l'adéu Encontres i paranys. Hem volgut posar la poesia de l'Alguer al mateix nivell que la de la resta del domini lingüístic amb l'edició a cura de Joan-Elies Adell de l'antologia La Tercera Illa, de l'obra poètica completa (més un llibre inèdit) d'Antoni Coronzu i Ànimes precioses, d'Antoni Canu. També tenim en el catàleg poemaris de Joan-Elies Adell, Carles Camps Mundó, Jordi Ferrer, Antoni Ribas Tur, Josep Fàbrega, Jordi Cervera, Conxita Jiménez i Ramon Cardona.

A qui ens dirigim

Volem pensar que els lectors dels llibres de Saldonar són persones que tenen molt d'interès a interpretar amb coherència tot el que destaca en el debat social. Que són tan exigents amb ells mateixos com ho han de ser amb els nostres llibres. Com a editorial, ens motiva el mateix desig que als lectors, i confiem en la capacitat dels llibres per aportar respostes als interrogants i els neguits del món actual. És amb aquest esperit que seleccionem els originals que distribuïm a les llibreries, i ens agrada mostrar-los amb la màxima claredat, senzillesa i netedat.

Com ens comuniquem

Donem molt de valor comunicatiu als continguts que elaborem expressament per al web:

—A la secció Donar Sal publiquem articles breus dels autors i col·laboradors de l'editorial, per complementar els nostres llibres, i també serveix de plataforma perquè Saldonar intervingui en el debat general del món editorial.

—A l'apartat Actualitat incorporem notícies destacades dels mitjans que s'ocupen dels llibres de Saldonar i informem els lectors de les activitats que programem o en què participem.

Tenim perfils molt actius a Twitter, Instagram i Facebook.

Periòdicament, i quan disposem d'informació rellevant, enviem als subscriptors de la nostra base de dades un butlletí electrònic.

No ens comprometem a mantenir correspondència sobre els originals que no hàgim sol·licitat.

Qui ens distribueix

La nostra distribuïdora és UDL, empresa especialitzada en la comercialització dels llibres de les editorials independents.

 

Francesc Gil-Lluch i Octavi Gil Pujol | Editors de Saldonar