Qui som

 

Què som

Saldonar som una editorial independent que va presentar els primers llibres el Sant Jordi del 2010.

Compartim amb els membres de l'associació d'editorials independents Llegir en Català totes les afinitats professionals i personals, i pensem que la millor manera de presentar les paraules dels llibres als lectors és participant d'una cultura col·laborativa i generosa amb tots els actors de l'espai editorial –és a dir, els escriptors, els correctors, els traductors, els maquetistes, els dissenyadors, els gestors de xarxes, els impressors, els llibreters, els bibliotecaris, els distribuïdors, els editors, els prescriptors, els mitjans de comunicació i, sobretot, els lectors. 

També som membres de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana.

 

Què publiquem

Tenim tres línies de publicacions:

#Periodisme Editem la col·lecció Periodistes, que incorpora llibres d'investigació periodística escrits per membres del Grup Barnils, amb l'objectiu d'aprofundir en qüestions silenciades pels mitjans de comunicació, o directament maltractades. Hem publicat originals que avui són models de bones pràctiques en l'àmbit periodístic, d'autors de referència com Sara González, Jordi Borràs, Lluc Salellas i Vilar, Gemma Garcia Fàbrega, Jordi Marsal o Sònia Bagudanch.

En paral·lel, publiquem llibres de reflexió sobre el periodisme o d'actualitat, amb textos, entre d'altres, de Noël Mamère i Patrick Farbiaz, Pep Martí, Joan Pinyol, Joan Julibert, Andreu Pujol Mas, Jordi Panyella o Joan Serra Carné i Sara González.

#Narratives Ens agraden les novel·les i les narracions directes, que celebrin la vitalitat, amb una llengua i un estil contemporanis, d'escriptors que valorin la creació com un acte de comunicació amb el lector de tu a tu, per intentar ocupar l'espai difícil entre la literatura de qualitat i l'entreteniment.

Donem protagonisme tant als escriptors amb una trajectòria ferma com als que proposen una primera obra en la qual trobem que és lògic creure.

Hem publicat, entre d'altres, Amadou Bocar Sam Daff, Josep Torrelló, Teodor Marcos, Mercè Foradada, Núria G. Caldés, Anna Molina, Sebastià Bennasar i Xavier Vernetta.

#Poemes A la col·lecció Poemes hem traduït per primer cop Milo De Angelis, premi Viareggio a Itàlia per Tema de l'adéu. Hem volgut posar la poesia de l'Alguer al mateix nivell que la de la resta del domini lingüístic amb l'edició a cura de Joan-Elies Adell de l'antologia La Tercera Illa i de l'obra poètica completa (més un llibre inèdit) d'Antoni Coronzu. El mateix Joan-Elies Adell ha publicat a la col·lecció Res no és personal.

També tenim en el catàleg poemaris d'Antoni Ribas Tur, Jordi Cervera, Conxita Jiménez i Ramon Cardona.

 

A qui ens dirigim

Volem pensar que els lectors dels llibres de Saldonar –ja siguin de #Periodisme, #Narratives o #Poemes– són persones que tenen molt d'interès a ordenar amb coherència els fets difícils d'interpretar del nostre ara. Que són tan exigents amb ells mateixos com ho han de ser amb nosaltres. 

Com a editorial, ens motiva el mateix desig que als lectors, i deixem constància aquí de la nostra perplexitat perquè sabem que el criteri de veracitat en l'àmbit de la comunicació està en crisi, i ara els controladors de les xarxes i els mitjans construeixen i anticipen la realitat que compartim en lloc d'explicar-la.

En aquest context, confiem en la capacitat dels llibres per aportar respostes als interrogants i els neguits del món actual.

És amb aquest esperit que seleccionem els originals que portem a la impremta, i ens agrada mostrar-los amb la màxima claredat, senzillesa i netedat.

 

Com ens comuniquem

Som a Barcelona, al districte de les Corts, al carrer Alfambra, 16, 5è 2a. El codi postal és el 08034.

El nostre telèfon és el 637 722 816, i el correu electrònic de contacte és edicions@saldonar.com.

Tenim perfils molt actius a Twitter, Facebook i Instagram.

Periòdicament, i quan disposem d'informació rellevant per comunicar, enviem als subscriptors de la nostra base de dades un butlletí electrònic.

Aquest web és el punt de partida de tota la nostra comunicació.

A la secció Donar Sal publiquem articles breus dels autors i col·laboradors de l'editorial, per complementar els continguts dels nostres llibres, i també serveix de plataforma perquè Saldonar intervingui en el debat general del món editorial i sobre els llibres que editem.

A l'apartat Actualitat incorporem notícies destacades dels mitjans que s'ocupen dels llibres de Saldonar i informem els lectors de les activitats que programem o en què participem.

 

Qui ens distribueix

La nostra distribuïdora és UDL, empresa especialitzada en la comercialització dels llibres de les editorials independents.

 

Per què Saldonar

L'editor de Saldonar és de Vinaròs, i el nom de l'editorial coincideix amb el d'una platja i un barranc de la capital del Baix Maestrat.

L'editor de Saldonar s'identifica al cent per cent amb l'aire del poema del també vinarossenc Joan-Elies Adell, "Barranc de Saldonar", que diu:

"Em passa tot sovint. Un paisatge gastat / pels anys se'm converteix, com qui no vol / la cosa, en el més perfecte resguard / per a les meues peces en desballestament. / Llaunes sotmeses a rovell que s'incrusten / dins la terra, trossos de pedra que conserven / la sentor fràgil del salobre o vells periòdics / de turistes alemanys que deixen sentir / l'aroma de pells cremades pel sol." 

L'editor de Saldonar no ha trobat la paraula saldonar al diccionari, però sigui com sigui designa l'espai que hi ha a la zona terminal d'una riera, en contacte gairebé amb el mar, en què s'acumula el sauló, la "sorra feldespàtica argilosa que resulta de la descomposició del granit".

 

Francesc Gil-Lluch | Editor de Saldonar

Octavi Gil Pujol | Editor adjunt