Tema de l'adéu

Tema de l'adéu

Milo De Angelis

Traducció i pròleg de Joan-Elies Adell

Gènere  Poemes

Pàgines 152

Mides 13,3 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-945078-2-3

Col·lecció Poemes

Compra el llibre 16,50 €

Tema de l'adéu

Milo De Angelis

Traducció i pròleg de Joan-Elies Adell

Tema de l'adéu és un punt culminant de la producció poètica de Milo De Angelis. Va rebre el premi Viareggio al millor poemari publicat el 2005 a Itàlia i ha estat ràpidament traduït a l'anglès i al francès.

El motiu inicial del llibre és la mort prematura de la seva dona, la reconeguda poeta Giovanna Sicari. Tal com escriu l'escriptor milanès en el text que ha redactat expressament per a aquesta edició, "El tema de l'adéu em segueix pertot arreu. I arreu he estimat cada cosa amb l'adéu".

Aquesta difícil "biografia lírica" és també un estudi musical sobre la separació, una variació obsessiva sobre la pèrdua. És un extraordinari cançoner amorós que sembla haver estat escrit d'una tirada, com retenint la respiració de l'inici. 

Milo De Angelis és fidel a un poètica que procedeix amb una precisió absoluta, amb un control tenaç de la paraula. Com afirma Joan-Elies Adell al pròleg, per al poeta "la realitat no té res d’extraordinari, hi domina el gris quotidià, amb tota la seva càrrega d’angoixa. I la tasca del poeta és recollir aquests pocs elements que la vida li ofereix, i carregar-los de significació, però sense cap pretensió èpica ni consoladora".