Encontres i paranys

Encontres i paranys

Milo De Angelis

Traducció i pròleg de Joan-Elies Adell

Inclou l'assaig «Què és la poesia?»

Gènere  Poemes

Pàgines 144

Mides 13,3 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-17611-46-0

Col·lecció Poemes, 11

Compra el llibre 15,00 €

Encontres i paranys

Milo De Angelis

Traducció i pròleg de Joan-Elies Adell

Inclou l'assaig «Què és la poesia?»

Milo De Angelis és un dels millors poetes italians, probablement el més reconegut i influent dels últims trenta anys. La seva obra és intensa, visionària i oracular, i el destaca com un dels autors més dramàtics i fascinants de la literatura europea moderna.

Encontres i paranys acumula les temàtiques principals del poeta llombard: la relació entre contingència i absolut, la intolerabilitat física i psíquica del gran enigma de la vida, la intimitat i la relació de confiança amb la mort, els mites de la infantesa i de l'atletisme, la col·lisió tràgica amb un destí «sense déu», la recerca aquí i ara de la plenitud del sentit, de tot allò que els grecs van anomenar el kairós.

En aquest poemari, De Angelis vol involucrar el lector tractant-lo sovint d'amic, i l'endinsa en una dimensió íntima i familiar, com si volgués agafar-lo de la mà i guiar-lo en un viatge bastit de records i sentiments, deixant al descobert la imatge d'algú que mira de rebobinar la cinta enregistrada de la seva existència.

«No s'escriu el que saps, sinó que comences a saber-ho tot escrivint», llegim en el petit assaig «Què és la poesia?», imprescindible poètica de l'escriptor italià que s'ha incorporat a aquesta edició.