La causa del periodisme

La causa del periodisme

Joan Julibert

Gènere  No-ficció

Pàgines 336

Mides 14 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-946753-1-7

Compra el llibre 20,00 €

La causa del periodisme

Joan Julibert

La causa del periodisme explica el funcionament actual dels mitjans de comunicació de massa, i explora amb valentia i amb una sòlida base documental els motius que els han fet allunyar-se de l’ideal bàsic dels periodistes, servir la veritat. 

Joan Julibert argumenta que el periodisme s’'ha contagiat del descrèdit que acompanya les institucions polítiques i econòmiques des de fa dècades, i ha deixat d'’exercir la funció fiscalitzadora que li és pròpia, la de ser un autèntic quart poder al servei de la ciutadania. 

La irrupció d'’internet, la multiplicació dels estímuls comunicatius, les insurgències cíviques contra l’'statu quo i el triomf del periodisme de causa com a relleu del sistèmic són els objectes que analitza aquest estudi, que ajuda a entendre millor les estratègies comunicatives que justifiquen l’'acceptació extensa del discurs del Procés català, del Brexit del Regne Unit o de les mentides de Donald Trump.

Un llibre que ens vol acompanyar en la nostra passejada diària pels mitjans de comunicació, per donar-nos orientacions perquè sapiguem com es construeixen els relats que volen dirigir les nostres vides i ens dissenyen la realitat compartida.

Més llibres de Joan Julibert