Els suïcides de la fi del món

Els suïcides de la fi del món

Leila Guerriero

Crònica d’un poble de la Patagònia
Traducció de Francesc Gil-Lluch

Gènere  No-ficció /  Contrastos

Pàgines 180

Mides 14 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-19571-27-4

Compra el llibre 19,00 €

Ebook

ISBN 978-84-19571-28-1

Compra l'ebook 9,99 €

Els suïcides de la fi del món

Leila Guerriero

Crònica d’un poble de la Patagònia
Traducció de Francesc Gil-Lluch

Entre el 1997 i el 1999 una onada de suïcidis sacseja la ciutat petroliera de Las Heras, a la província argentina de Santa Cruz, enmig del no-res. La majoria de les víctimes tenien al voltant de vint-i-cinc anys i havien crescut en famílies modestes de la regió. 

La periodista Leila Guerriero viatja a aquell indret agrest i salvatge de la Patagònia, interroga els amics i els familiars dels suïcides, recorre els mateixos carrers que ells, sempre deserts, i visita tots els racons del poble. Entrevista els veïns, fa preguntes a tothom que té una resposta o una teoria que podria explicar un drama tan sorprenent.

El resultat de tot plegat és una història brutal que reconstrueix els episodis tràgics d’aquells anys i que dibuixa una imatge extrema i inoblidable de la vida quotidiana en una comunitat allunyada de les grans ciutats. 

Las Heras, amb un alt índex d’atur pels alts i baixos de la indústria petroliera i per la manca de futur per a la joventut, planteja preguntes difícils de respondre. 

Els suïcides de la fi del món és un relat inquietant que es pot llegir amb l’atracció d’una novel·la i amb l’horror que provoca una realitat marcada per la indiferència dels que no s’impliquen i per una xarxa espessa de prejudicis.