Leila Guerriero

Leila Guerriero

Nascuda el 1967 a Junín, a la província argentina de Buenos Aires, va començar la seva carrera periodística l’any 1991 a la revista Página/30. Des d’aleshores, escriu assíduament als mitjans europeus i americans més prestigiosos, i la seva veu és esperada i admirada per lectors d’arreu, que la consideren una referència de primera en el camp del periodisme narratiu, amb unes anàlisis originals i sempre incisives.

A més d’Els suïcides de la fi del món, ha escrit els llibres Una historia sencilla, Plano americano, Opus Gelber, Teoría de la gravedad, Frutos extraños, La otra guerra, Zona de obras i La llamada.

Ha rebut el Premi CEMEX-FNPI, el Premi González Ruano, el Grand Prix Blue Metropolis i el Premi Manuel Vázquez Montalbán de Periodisme Cultural i Polític. És membre del Patronat de la Fundació Gabo, creada per Gabriel García Márquez. 

La seva obra ha estat traduïda a l’anglès, francès, alemany, suec, portuguès, danès, italià i polonès. Amb aquesta edició de Saldonar s’incorpora al català.