Els senyors del boom

Els senyors del boom

Gemma Garcia Fàbrega

Gènere  No-ficció /  Periodistes

Pàgines 128

Mides 13,3 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-942896-1-3

Col·lecció Periodistes

Compra el llibre 12,95 €

Els senyors del boom

Gemma Garcia Fàbrega

La periodista del Grup de Periodistes Ramon Barnils Gemma Garcia Fàbrega toca a fons una història molt sensible, la de la febre de l'or immobiliari viscuda als Països Catalans i els seus impactes socials, polítics i econòmics, amb informació de primera mà i una anàlisi estrictament documentada que obre una perspectiva nova sobre els motius d'una catàstrofe.

Els senyors del boom s'escriu la contracrònica d'un cicle viscut, però no tancat: es dibuixa un retaule estremidor amb els rostres dels que sí que hi van guanyar i s’hi van enriquir, es repassa l'anatomia dels fraus i les corrupcions que van acompanyar el tsunami especulatiu i s'explora la cartografia socioeconòmica de les restes del naufragi.

Tot això a partir de l'estudi de nou empreses capdavanteres que tracen uns patrons comuns. Un relat de l'auge i la caiguda de les persones i les societats que van escampar el líquid, van encendre el misto i van propagar el foc.

Ho diu David Bassa al pròleg: "Benvolguts senyors del boom, un dia o altre havíeu de perdre la condició de senyors. I aquest dia ja ha arribat".