El sorteig

El sorteig

Pilar de los Hielos

VII Premi de novel·la curta Celler de Lletres 2021

Gènere  Narrativa

Pàgines 128

Mides 14 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-17611-83-5

Compra el llibre 15,00 €

El sorteig

Pilar de los Hielos

VII Premi de novel·la curta Celler de Lletres 2021

S’acaba el segle XIX i a Redoltes del Penedès en Dionís Vinyals produeix Le Pillard, el vi més exquisit de, com a mínim, tot Catalunya. És tan valorat que fins i tot s’exporta a França. Però el que hauria de ser una història d’èxit, d’aquelles que porten la prosperitat i la felicitat, s’acaba convertint en un sainet molt divertit en què els veïns del poble s’han d’enfrontar a un dilema macabre per garantir el benestar col·lectiu. 

«Tractant-se d’un poble petit, l’arribada d’un foraster, a més a més estranger, jove, ben plantat i ben vestit a la moda francesa, va cridar l’atenció».

El sorteig és una novel·la escrita amb molta malícia, plena d’un humor corrosiu que no per això deixa de banda la tendresa pels personatges. El talent narratiu de Pilar de los Hielos submergeix els lectors en un univers molt particular, marcat per les peripècies que imagina al voltant d’un vi deliciós i enigmàtic. Els personatges són antològics: un lladregot francès, un usurer, un seductor a preu fet, una vídua avariciosa i malgirbada, un bon jan, un capellà bocamoll…  Tot plegat, al servei d’una narració que no oblidarem.