El codi del capital

El codi del capital

Katharina Pistor

Com la llei crea riquesa i desigualtat
Traducció de Núria Parés Sellarès
 

Gènere  No-ficció /  General

Pàgines 336

Mides 14 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-19571-09-0

Compra el llibre 21,00 €

Ebook

ISBN 978-84-19571-13-7

Compra l'ebook 9,99 €

El codi del capital

Katharina Pistor

Com la llei crea riquesa i desigualtat
Traducció de Núria Parés Sellarès
 

Llibre de l’any al Financial Times i al Business Insider

El capital és la característica que defineix les economies modernes, però la majoria de persones no tenim ni idea d’on prové. Què és, exactament, el que transforma la mera riquesa en un actiu que genera automàticament més riquesa? El codi del capital explica com es crea el capital a porta tancada a les oficines dels advocats i per què aquest fet poc conegut és un dels principals motius de l’ampliació de la bretxa de riquesa entre els titulars del capital i la resta.

La jurista Katharina Pistor argumenta que la llei «codifica» selectivament determinats actius i els dota de la capacitat de protegir i produir riquesa privada. Amb la codificació legal adequada, qualsevol objecte, reclamació o idea es pot convertir en capital, i els advocats són els responsables del codi. Pistor descriu com trien entre diferents sistemes i dispositius legals els que s’ajusten millor a les necessitats dels seus clients, i com les tècniques antigues de codificació de la propietat de la terra com a capital s’utilitzen avui per codificar accions, bons, idees i expectatives.

Aquest llibre provocador dibuixa un retrat preocupant de la naturalesa global del codi, de les persones que li donen forma i dels governs que l’apliquen.

La Fundació Irla ha col·laborat en l'edició d'aquest llibre.