Avi, et trauré d’aquí!

Gènere No-ficció

Pàgines 192

Mides 14 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-17611-78-1

Compra el llibre 14,00 €

Ebook

ISBN 978-84-17611-79-8

Compra l'ebook 9,99 €

Avi, et trauré d’aquí!

Joan Pinyol

Una promesa per evitar que ningú caigui mai més en l’oblit
NOVA EDICIÓ ACTUALITZADA

Avi, et trauré d’aquí! és el resultat d’una promesa, la que Joan Pinyol va fer a Joan Colom, l’avi que no va conèixer, el republicà exhumat d’una fossa comuna per la dictadura i traslladat al Valle de los Caídos sense el permís de la família. És el compromís adquirit davant la cripta on té les despulles, que reposen al costat del seu botxí. Algun dia descansaran al costat de la seva gent. 

És el relat d’un cas dramàtic que posa en relleu les conseqüències nefastes de la guerra en la vida de les persones. Un crit d’alerta i denúncia a tots els que sempre miren cap a una altra banda quan s’ha de fer memòria.

El llibre recull el periple vital de Joan Colom des de l’octubre de 1938, quan va ser mobilitzat per la República, fins poc després de la seva mort en un camp de presoners lleidatà, el març de 1939. També documenta l’odissea de la família des del 2008 lluitant per treure l’avi del mausoleu franquista. I acaba amb una mà estesa a l’esperança, en forma d’una carta escrita per Joan Pinyol als fills, per evitar que es perdi el record de Joan Colom.