Dos punts forts de Saldonar a Liberisliber segons Núvol

Carlota Rubio publica un article a Núvol en què subratlla els deu punts més forts de l'edició d'aquest any de Liberisliber. Dos són de Saldonar, el Desencadenats de Bernat Ruiz Domènech i el Manual de desobediència civil de Mark Engler i Paul Engler. Podeu llegir l'article aquí


Després de la primera embranzida de la represa literària, el sector editorial independent català està citat aquest cap de setmana a Besalú per participar en una nova edició del Liberisliber. Entre els dies 5 i 6 d’octubre, un conjunt de 65 segells catalans exposen les seves darreres novetats. Miquel-Àngel Codes, director de la fira, ha programat un munt de presentacions, recitals, conferències i debats per completar la festa. Si voleu arribar preparats i saber què i a qui buscar un cop allà, us presentem els punts forts de l’edició d’enguany.

Sobre el sector editorial

El món canvia i el sector editorial també. Els consultors editorials Bernat Ruiz Domènech i Txetxu Barandiaran, amb motiu de la publicació a Saldonar de Desencadenats, debatran sobre què han de fer les editorials independents davant les enormes concentracions d’editorials dels grans grups, amb el seu gran poder d’influència. L’assaig de Bernat Ruiz Domènech explica per què l’ebook no ha estat una amenaça tan greu per al llibre tradicional de paper i trenca una llança a favor del teixit d’editorials indies. L’autor proposa construir un clúster que defensi els interessos del sector independent i preservi la bibliodiversitat, que és un dels valors que apuntalen precisament la Fira LiberisLiber.

L’hora de la desobediència

No és casualitat que en les darreres setmanes s’hagin disparat les vendes de llibres relacionats amb la desobediència civil. Un dels títols més comentats darrerament és Manual de desobediència civil (Saldonar), de Mark Engler i Paul Engler. Es tracta d’una dissecció de la desobediència civil no violenta contemporània, a banda d’una història documentada de tots els moviments que caben sota aquest paraigües. “L’interès del text dels dos Englers és que presenta la no violència com una eina estratègica independent de les motivacions morals del moviment que la vulgui adoptar”, afirma Joan Burdeus en la ressenya que n’ha fet a Núvol.

Desencadenats

Desencadenats

Bernat Ruiz Domènech

No-ficció