Davant la concentració editorial, en què s'han de concentrar les editorials independents? Ho sabrem a Liberisliber

Els consultors editorials Bernat Ruiz Domènech i Txetxu Barandiaran, amb motiu de la publicació a Saldonar de Desencadenats, debatran al Liberisliber de Besalú sobre què han de fer les editorials independents davant les enormes concentracions d'editorials dels grans grups, amb el seu gran poder d'influència. Serà el diumenge 6 d'octubre a les 12 h a l'escenari de la fira. Presentats per la gestora cultural Carme Fenoll


El món canvia i el sector editorial també. L’última crisi econòmica ha transformat el panorama del llibre a escala mundial, en tots els aspectes. En el cas català, s’ha consolidat un model marcat per l’eclosió d’editorials independents i d’una xarxa de llibreries que els han donat cobertura.

Bernat Ruiz Domènech apropa la lupa a aquest nou escenari per explorar-ne les fortaleses i les debilitats, per proposar un debat inèdit per enfortir l’ecosistema actual, que hauria de passar per la creació del Clúster del Llibre en Català, per guanyar en eficiència.

Amb l’horitzó posat d’aquí a pocs anys, insisteix a focalitzar la millora en quatre transformacions urgents, lligades a la transparència, l’audiència, l’economia del llibre i la selecció dels punts de venda.

Desencadenats obre el ball amb la intenció que tots els interessats en l’univers del llibre —els lectors, els editors, els llibreters, els distribuïdors— contestin, a partir de les idees de futur que exposa, la gran pregunta: «Tirem endavant?».

Desencadenats

Desencadenats

Bernat Ruiz Domènech

No-ficció