Antoni Ribas Tur i Jordi Nopca presenten ‘Les despulles d’un somni’ a la Llibreria Calders

Presentació i lectura del poemari Les despulles d’un somni, a càrrec de l’autor, Antoni Ribas Tur, i el periodista i prologuista del llibre Jordi Nopca.

Dimecres 6 de febrer a les 19 h

Llibreria Calders (passatge de Pere Calders, 9)


XIII Premi de Poesia Joan Perucho «Vila d’Ascó»

La cinquantena de poemes de Les despulles d’un somni formen un autoretrat de l’autor, que es mira com si fos en un mirall trencat i reproduís el que veu en cadascun dels fragments. Els poemes tenen vida pròpia i la imatge que s’obté del conjunt és alhora realista i deformada. Tot això, amb totes les llicències pròpies del gènere.

És també un llibre polifònic, on conviuen nombrosos personatges, per als quals el lector pot imaginar una dramatúrgia, unes èpoques i uns llocs. En alguns dels poemes, Antoni Ribas Tur fa col·lidir les arrels familiars amb el present més immediat i els llocs quotidians amb ciutats com Roma i Varsòvia.

Entre el llibre d’aventures i el text iniciàtic, la ficció també és un ingredient important dels versos, per fer transcendir experiències viscudes i inventar-ne unes altres entre un passat amb tints mítics i un ara col·lectiu.

Si vols, pots començar a llegir-ne els primers versos aquí.

Les despulles d'un somni

Les despulles d'un somni

Antoni Ribas Tur

Poemes