Lluc Salellas presenta 'Franco Lives On' a Londres i Cambridge

Lluc Salellas presenta Franco Lives On, la versió en anglès d'El franquisme que no marxa, a Londres i a la Universitat de Cambridge el 13 i el 14 de novembre.

La versió anglesa de l'estudi sobre la pervivència de les elits franquistes a la democràcia espanyola, adaptada als referents del lector internacional, incorpora al pròleg de l'expresident del Grup de Periodistes Ramon Barnils, David Bassa, textos escrits expressament per Henry Ettinghausen i Toni Strubell, a més d'un índex de noms i temàtic


Franco Lives On analitza els orígens de la democràcia espanyola sorgida l’any 1978 després de quaranta anys de dictadura franquista. És una proposta per conèixer una altra cara del que va passar durant la Transició espanyola. Un treball que permet entendre també el funcionament opac de la justícia i la poca capacitat de diàleg del poder polític de Madrid en els últims anys davant de reptes com el referèndum català o la fi d’ETA.

Què va passar amb els ministres franquistes amb l’arribada de la Constitució espanyola? Van ser expulsats de l’esfera del poder o s’hi van mantenir i van poder fer créixer el seu patrimoni i la seva influència política? La resposta la trobareu en aquestes pàgines que mostren com les elits polítiques espanyoles no han tingut la capacitat de renovació que hi ha hagut en d’altres Estats de la Unió Europea. 

L’autor, Lluc Salellas, realitza un extensiu treball d’investigació periodística de les famílies i les persones que més influència van tenir durant la dictadura i el paper que han jugat, ells i les seves famílies, a posteriori. 

Primeres presentacions, organitzades per Assemblea.cat England:

Darwin College - University of Cambridge

Dimarts 13 de novembre a les 18.30 h

Room: 1 Newham Terrace

Amb Dominic Keown, director del la Secció d'Espanyol i Portuguès de la Universiat de Cambridge

Londres, Hoxton - The Red Lion

Dimecres 14 de novembre a les 19 h

41 Hoxton St, London N1 6NH

 

Franco Lives On

Franco Lives On

Lluc Salellas i Vilar

Periodistes