Jo també soc de fang

Jo també soc de fang

Núria G. Caldés

Una immersió al Japó de l'art Jōmon

Gènere  No-ficció /  General

Pàgines 180

Mides 14 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-17611-91-0

Compra el llibre 17,00 €

Ebook

ISBN 978-84-17611-92-7

Compra l'ebook 9,99 €

Jo també soc de fang

Núria G. Caldés

Una immersió al Japó de l'art Jōmon

Quan l’escriptora i escultora Núria G. Caldés va conèixer l’art Jōmon, el primer que va pensar va ser: «Jo també soc de fang». I després: «Jo també vull ser un dogū», unes figures característiques que protegeixen l’existència perquè flueixi sempre, que recorden que la mort no existeix i que tot és vida. Que preguen per la salut dels infants, per les collites abundants, per una bona caça o una pesca generosa, per l’absència de malalties.

I va decidir emprendre un viatge que la va dur a Niimi, al Japó, per conèixer els secrets del Jōmon, l’estil escultòric tradicional nipó entre l’any 14500 i el segle IV aC.

El mestre Ifurai, continuador de l’art ancestral, li va evidenciar que tots els objectes, animals i persones són igual d’importants. En aquell racó de món, de natura exuberant, es va dedicar a aprendre com treballar el nendo, el fang, amb unes mans que, mentre s’omplien d’humilitat, deixaven de ser només les seves.

Jo també soc de fang és una immersió en un univers prodigiós, una crònica literària i vital que amplia l’espai del que coneixem.

Més llibres de Núria G. Caldés