Cas Mercuri, la galàxia Bustos

Cas Mercuri, la galàxia Bustos

Sara González

Gènere  No-ficció /  Periodistes

Pàgines 192

Mides 13,3 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-945078-5-4

Col·lecció Periodistes

Compra el llibre 15,00 €

Cas Mercuri, la galàxia Bustos

Sara González

El cas Mercuri, la presumpta trama de corrupció urbanística que va sacsejar Sabadell l'any 2012, treu a la llum l'ecosistema que es va crear a partir de la gestió de l'hiperbòlic alcalde socialista Manuel Bustos.

La investigació judicial no ha pogut demostrar que s'embutxaqués diners, però sí que ha posat de manifest l'autoritarisme i el nepotisme que durant més d'una dècada es van instal·lar a l'Ajuntament de Sabadell.

La periodista Sara González descriu a Cas Mercuri, la galàxia Bustos les ànsies de poder, el presumpte enriquiment dels polítics i els empresaris, la confusió entre proximitat i populisme, les conseqüències del boom immobiliari, la feina incansable de dirigents amb vocació de servei públic i les actituds dels veïns, que o bé toleren tractes de favor o bé s'aixequen i diuen prou.

Un relat testimonial, que no jutja, en el qual les persones afectades expliquen la seva versió dels fets i, sobretot, de quina manera se'ls van alterar les rutines des del moment que la corrupció els va trucar a la porta.

El mateix Manuel Bustos també hi aporta el seu punt de vista.