Jordi Amat a 'La Vanguardia': "'Vam fer un referèndum' detalla el tortuós camí institucional que va menar a l'1-O"

Jordi Amat ressenya Vam fer un referèndum d'Andreu Pujol Mas al suplement Cultura|s de La Vanguardia a l'article "L'acceleració"


Andreu Pujol Mas destapa tèrboles conspiracions palatines de la vella Convergència per aconseguir el control de l'ANC (amb un esborronament inclòs de la figura de Carme Forcadell a la seu de l'entitat) o per blindar un Germà Gordó a qui l'opacitat en la seva gestió semblava sortir-li pertot arreu o destapa les conspiracions successives que es van anar produint en el Govern Puigdemont.

Vam fer un referèndum detalla el tortuós camí institucional que va menar a l'1-O. Es refereix a les discrepàncies entre els equips de Junqueras i algunes conselleries convergents i inclou les pàgines més precises sobre l'operativitat de l'Estat Major.

Va sorgir per neutralitzar la desconfiança entre els partits, però mentre es lubrificava va esdevenir una mena de govern a l'ombra: allà s'avançava en la construcció de la lleialtat entre la cúpula que el procés tenia en aquell moment amb la finalitat d'organitzar el referèndum.

La dimensió no directament institucional que ho faria possible seria la xarxa que es va encarregar de l'adquisició i transport de les urnes.

Vam fer un referèndum

Vam fer un referèndum

Andreu Pujol Mas

No-ficció