Les vides i els miracles de les 50 famílies que mouen els fils de Catalunya

Ens alegra compartir que la sortida d’Els que manen ha despertat molt d’interès: una setmana després de començar a distribuir el llibre, ja n’hem encarregat una segona edició.

Com diu Ferran Casas al pròleg del llibre, «no es publica amb la intenció de fer relacions públiques». Miquel Macià i Pep Martí hi radiografien els grans noms de les elits catalanes, en un volum de 650 pàgines amb un índex onomàstic amb més de 1.200 persones referenciades.

El subtítol no enganya: «Les vides i els miracles de les 50 famílies que mouen els fils de Catalunya».

A cada capítol, Macià i Martí expliquen els orígens de les fortunes familiars, com s’han administrat amb el temps i quin perfil social han mantingut.

Noms com Sol Daurella (Coca-Cola), Javier Godó (La Vanguardia), Jaume Roures i Tatxo Benet (Mediapro) o Isidre Fainé (La Caixa) i clans familiars antics i moderns com els Vidal-Quadras, els Gallardo o els Grífols són analitzats, amb tot el detall i tota la solvència.

El relat de com aquestes nissagues han aconseguit aixecar els seus imperis —amb episodis exemplars i d’altres de vergonyants—, de com han transitat pel segle XX de les guerres, les dictadures, les crisis i l’autonomia política, ens permet descobrir, des d’un angle sovint insòlit, el perquè de la nostra història contemporània.

 

Els que manen

Els que manen

Pep Martí
Miquel Macià

General