Illes de l’abandonament

Illes de l’abandonament

Cal Flyn

La vida als paisatges posthumans
Traducció d’Octavi Gil Pujol
Premi Sunday Times a la millor escriptora de l’any

Gènere  No-ficció /  Contrastos

Pàgines 348

Mides 14 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-19571-17-5

Col·lecció Contrastos

Compra el llibre 22,00 €

Ebook

ISBN 978-84-19571-19-9

Compra l'ebook 9,99 €

Illes de l’abandonament

Cal Flyn

La vida als paisatges posthumans
Traducció d’Octavi Gil Pujol
Premi Sunday Times a la millor escriptora de l’any

Algunes de les zones més desolades, devastades i contaminades de la Terra, contra tot pronòstic, ofereixen les millors oportunitats per a la recuperació del medi ambient.

A Illes de l’abandonament Cal Flyn explora llocs extraordinaris on els humans ja no viuen, o hi sobreviuen en poc nombre, i ens dona una visió de la naturalesa quan no hi som per veure-la, una perspectiva que transcendeix la mera reflexió ecològica.

Des de les muntanyes de Tanzània fins al Carib volcànic, des de les zones prohibides de França fins a les regions mineres d’Escòcia. A Txernòbil, on després del desastre nuclear algunes persones tornen a casa. A Detroit, abans empori industrial dels Estats Units, on la malesa s’empassa les cases desballestades. A la franja desmilitaritzada entre les dues Corees, on floreix la vida silvestre. I a molts més espais on el món natural ha recuperat el seu poder salvatge.

Realista i esperançador, aquest estudi sobre els ecosistemes d’avui, escrit amb tota la llum, aglutina una perspectiva profunda i nous descobriments ecològics, que proposen una resposta a la gran pregunta: què passa després que hàgim marxat i fins a quin punt es pot desfer el dany que hem fet a la natura?