El Temps recomana ‘Els suïcides de la fi del món’ per Sant Jordi

La periodista Laura Tapiolas recomana a El Temps la lectura per Sant Jordi d’Els suïcides de la fi del món de Leila Guerriero, traduït per Francesc Gil-Lluch, per Sant Jordi. Podeu llegir la ressenya aquí


Las Heras, un poble de la Patagònia argentina que és lluny de tot arreu, pateix, en un període de tres anys, una quinzena de suïcidis de joves que no passen dels vint-i-cinc. La periodista Leila Guerriero (Junín, Buenos Aires, 1967) decideix viatjar aquest cau recòndit per entendre l’onada de morts aparentment inexplicable. Parla amb familiars, amics, coneguts, habitants d’aquest poble, en recorre els carrers i els racons desèrtics i recull records, documents, teories i suposicions.

De la cerca d’aquest per què, Guerriero n’escriu una crònica magistral, que recull el color gris, l’aire feixuc i el nus a la gola d’un poble que ha viscut una tragèdia, que podria ser ben bé una novel·la sobre l’horror. ‘Els suïcides de la fi del món’ ha estat traduïda a una desena de llengües i amb aquesta edició de Saldonar, de Francesc Gil-Lluch, l’obra de la periodista argentina es publica per primer cop en català.

Els suïcides de la fi del món

Els suïcides de la fi del món

Leila Guerriero

Contrastos