Luisito - ESP

Luisito - ESP

Gil Carrasco

Gènere  Narrativa

Pàgines 224

Mides 13,3 x 21

Format Rústica cosida amb solapes

ISBN 978-84-942896-4-4

Col·lecció Narrativa blaugrana

Compra el llibre 17,00 €

Luisito - ESP

Gil Carrasco

Luisito intenta fer justícia, recuperar per a la memòria general blaugrana la carrera d'un futbolista extraordinari que el 1960 va guanyar la Pilota d'Or i que es va consagrar a l'Inter de Milà, on va conquistar tres lligues italianes i dues Copes d'Europa. Ha passat més de mig segle i cap altre jugador espanyol té encara la Pilota d'Or.

Luisito Suárez no va arribar a jugar una temporada sencera amb el Deportivo. Quan tenia divuit anys, Ladislau Kubala i Pep Samitier es van afanyar a recomanar-ne el fitxatge a la directiva del Barça. Suárez va arribar a Barcelona i, després d'uns anys en què cap entrenador li va veure la immensa qualitat, la irrupció d'Helenio Herrera al Camp Nou el 1958 va suposar l'esclat dels seus talents. Amb tot, la majoria d'aficionats kubalistes no li van reconèixer mai els mèrits.

Es va arribar a dir que Kubala i Suárez eren enemics, però eren amics i entre ells hi havia un gran respecte i admiració. Després de perdre la final de la Copa d’Europa del 1961 a Berna, Luis Suárez va marxar a Milà, on va jugar fins al 1970. Encara hi viu.

Més llibres de Gil Carrasco