Fotografia

Núria G. Caldés

La vida mana, sempre

Una exploració crua de les capes de la realitat per buscar el que s’hi amaga, per obrir portes i finestres perquè l'aire circuli

La vida mana és un llibre que vol obrir portes i finestres perquè l'aire circuli pels espais i les persones que hi viuen se sentin, més que renovades, que potser sí, més en pau amb elles mateixes, amb les seves inseguretats, pors i sobretot la pròpia capacitat de desig. És com si interpel·lés el qui llegeix a imaginar-se una altra vida lluny de tot allò que al cap dels anys s'acumula personalment i pesa, i va repetint que la realitat, amb nosaltres dins, no es pot canviar encara que ho desitgem.

I és que tots els contes giren al voltant de la frase que dona títol al volum. La vida mana. A través dels diferents relats, la vida és la gran protagonista, i els personatges que hi circulen es deixen portar cap a la fluïdesa que dona sentit a l'existència.

Els cinc relats exploren les nombroses capes de la realitat buscant el que s'hi amaga. Es parla de pèrdua, de la que comporta una guerra que pot ser moltes guerres, una pèrdua física i alguna altra d'íntima, i de totes dues alhora. De la solitud i de la col·laboració, de la individualitat i la companyia. Dels reconeixements personals que ajuden a abandonar motxilles que enfarfeguen el caminar. De la recerca activa de noves possibilitats.

S'hi troben molts personatges femenins, però també n'hi ha de masculins, i tots, cadascú a la seva manera i segons els propis interessos, busquen el seu lloc al món. Es necessiten, s'exploren, i de vegades coincideixen. 

Núria G. Caldés

Ha publicat a Saldonar l'assaig 'Jo també soc de fang' (2022) i a la col·lecció Narratives el recull de relats 'La vida mana' (2017), amb pròleg d'Àlex Broch

La vida mana

La vida mana

Núria G. Caldés

Narrativa