Jordi Cervera

Jordi Cervera

Jordi Cervera Nogués (Reus, 1959) és periodista. Ha publicat narrativa, poesia, assaig i literatura infantil i juvenil. Ha guanyat premis com el Reus de Comunicació, el Recvll, el Miquel Martí i Pol i el Joan Llacuna de poesia, i el Pin i Soler, el Pere Calders o l'Edebé de narrativa. 

En el camp poètic ha publicat, entre altres, els llibres Pintallavis, Tanta xerrameca cansa, Como la vida misma, amb dibuixos de l'etòleg Jordi Sabater Pi, Butte, gener a París, Talaiot, A Laura, potser, L'animal que habita en les ciutats inexistents, Vegetals, Novela negra, Lo que pasa cuando no pasa nada i, a Saldonar, Menú de degustació, amb pròleg de Ferran Adrià, l'únic poemari que s'ha escrit sobre el restaurant elBulli. 

És l'autor de l'espectacle poètic audiovisual Ciutat, amb la pianista Anna Mor, la saxofonista Núria Brull i l'equip de Centset Lab. Una antologia dels seus poemes (Ära puuduta mind) va ser traduïda a l'estonià pel prestigiós poeta Juri Talvet. Forma part de l'antologia de vint-i-cinc poetes Per fi lliures!, editada per la Maison de la Poesie de Rhône-Alpes en traducció francesa de Christine Guinard.