Adrian Nicole LeBlanc

Adrian Nicole LeBlanc

Nascuda el 1963, creix a Leominster, la ciutat industrial a prop de Boston coneguda per la indústria del plàstic. El pare, molts anys en fàbriques del sector, acaba sent representant sindical. La mare treballa en un centre de rehabilitació contra les drogues. L’entorn familiar li confereix una marcada sensibilitat social, en què aprofundeix estudiant Sociologia a l’Smith College. Treballadora incansable, també estudia Literatura Contemporània a la Universitat d’Oxford i aconsegueix una beca de periodisme a la Facultat de Dret de Yale.

Escriu a diverses publicacions sobre les desigualtats socials que experimenten els col·lectius més vulnerables i marginalitzats. Troba la llavor de Random Family en un clip de Newsday que anuncia el judici d’un famós traficant d’heroïna, Boy George. Mentre cobreix la notícia, coneix les nòvies dels narcotraficants i les converteix en les protagonistes de la història principal del relat.

Tant conservadors com progressistes la critiquen per representar els pobres amb tanta transparència, des d’una òptica tan directa i poc sentimental. La seva atenció als detalls i la passió per arribar al fons de les coses destapen mons desconeguts amb una intimitat crua i potentíssima.