Ampliar

224 pàgines
13,3 x 21
Rústica amb solapes
ISBN: 978-84-945078-0-9
19,90 euros

 

Envia-ho a un amic

Nom del remitent:

E-mail del remitent:

E-mail del destinatari:

Comentari:

A la premsa

Totes les poesies i un llibre més

Antoni Coronzu

A Totes les poesies i un llibre més, Antoni Coronzu presenta tota la producció poètica que havia publicat fins ara. Són els llibres Mosaic (Barcelona: Barcino, 1972) i Poesies… cançons (l’Alguer: Edicions de l’Obra Cultural, 2008). A més, aquest volum inclou un recull inèdit, Rigues curtes, que aplega els últims poemes que ha escrit. Els dos primers llibres han estat revisats per a aquesta edició.
Com escriu Joan-Elies Adell a l’antologia La Tercera Illa. Poesia catalana de l’Alguer (1945-2013), «La poesia de Coronzu es caracteritza per una voluntat de trencament amb la tònica dominant de la poesia algueresa del moment… intenta incorporar el poder de l’inconscient i de les imatges oníriques i irracionals, per bastir un mosaic fragmentat de la vida contemporània de l’Alguer».
Coronzu és un gran enamorat de la poesia de Salvador Espriu. Li dedica poemes, utilitza sovint les xifres romanes en els títols, encadena els versos i fins i tot construeix la seva Alguer mítica (la inversió sil·làbica del nom Alguer donarà origen a Gueral), com va fer Espriu amb Arenys (Sinera). Com escriu Rosa Delor, al pròleg que obre el llibre, «Coronzu ha obert una finestra en el muralló per on es filtra la llum de Gueral que s\'uneix a la de Sinera, mitjançant la saviesa de la poesia». 

Antoni Coronzu va néixer a l’Alguer el 1944. És llicenciat en Llengües i Literatures Estrangeres, i ha estat professor de llengua francesa a Torí, ciutat on viu des de l’any 1976. De llengua materna algueresa, l’any 1962 entra a formar part del Centre d’Estudis Algueresos, on aprèn a escriure l’alguerès i comença la producció poètica. El 1965 obté la beca Recasens, que li permet viure un mes a Barcelona, fet que marca la seva trajectòria artística. Amb el cantautor Pau Dessí, Coronzu funda el moviment La Nova Cançó Algueresa, a finals dels anys seixanta.
Ha publicat els llibres Mosaic (1972), Tre amori (1992) i Poesies… cançons (2008). Alguns dels seus poemes han estat publicats en revistes i antologies poètiques, tant italianes com catalanes. Cal destacar la seva aportació a l’antologia La Tercera Illa. Poesia catalana de l’Alguer (1945-2013), a cura de Joan-Elies Adell i publicada a Edicions Saldonar.
 

ACTUALITAT (16/11/2016)
1
facebook twitter
© Edicions Saldonar, 2010 | 637 722 816 | edicions@saldonar.com | Avís legal