Ampliar

224 pàgines
14 x 21 cm
Rústica cosida amb solapes
ISBN: 978-84-942896-8-2
16,50 euros

 

Envia-ho a un amic

Nom del remitent:

E-mail del remitent:

E-mail del destinatari:

Comentari:

A la premsa

Pantalla

Manuel Quinto

«L’olor de la sala m’ha acompanyat sempre, emplaçat entre els plecs de la memòria olfactiva. És una aroma peculiar, indefinible, que jo creia que sortia de les finestretes de projecció».

Pantalla és això: el Georges Méliès més enjogassat que descobreix sense voler el muntatge cinematogràfic, aquell crític farsant que s’encapritxa de la noia més bonica al festival de Porto, el nen fascinat pels mites de l’Oest al cinema Tívoli de Barcelona, la taquillera que sempre truca dues vegades, Fellini i Mastroianni perseguint espectres a Roma, la fatal Miss Hunnicutt fent trontollar la família, un fantasma d’amor convertit en una obsessió, un Groucho Marx vell però encara en forma, el Suec fosc i sense futur, la mica de màgia d’Orson Welles a Manresa, l’entrevista al pioner Guy Stubborn, el retaule on els ulls enamorats es van trobar fa anys i el curiós torero el Niño de la Renfe.

Tretze relats que beuen en les millors fonts del cinema, que parlen dels mites clàssics i els tornen a posar d’actualitat, amb uns diàlegs dignes de les millors pel·lícules. Personatges que viuen dins els films i els recreen, que parodien les peripècies dels vells directors i actors. Una bona visita a la novel·la negra, a Hemingway, als festivals. Un reconeixement a tot el que el cinema de sempre ha aportat a la cultura popular.

Manuel Quinto (Manresa, 1944) exerceix la crítica cinematogràfica, des de l’erudició i la sensibilitat, a les pàgines de La Vanguardia i la revista El Ciervo. És també col·laborador habitual del diari Regió 7

Ha estat president de l’Associació del Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa i membre de la junta directiva de l’Associació d’Escriptors i Crítics Cinematogràfics.

És llicenciat en Filosofia i Lletres i catedràtic, ara jubilat, de Francès.

Ha publicat un llarg repertori de novel·les, adreçades tant al públic adult com al juvenil. Ha escrit guions per a TV3, entre els quals destaca el de Primera jugada, dirigit per Lluís Maria Güell. Ha traduït obres, entre d’altres, de Jules Verne, Alexandre Dumas i Manuel de Pedrolo. 

ACTUALITAT (16/11/2016)
1
facebook twitter
© Edicions Saldonar, 2010 | 637 722 816 | edicions@saldonar.com | Avís legal